Sunday, 30 October 2011

Hapuskan Jenayah SIMBAH ASID !!




Harini pika nak coret menyoret jap tentang PENYIMBAHAN ASID .
soe , siapa-siapa yang selalu or suka jalan sengsorang dan tak suka ditemani ,
tolong renung-renungkan dan elakkan dari berjalan sorang-sorang dari sekarang (=

pika pasti banyak yang sudah tau nasib malang yang menimpa MOHD RAFIE BIN ABDUL LATIF yang disimbah Asid pada 19 OGOS yang lalu . Jenayah ini makin lama makin menjadi-jadi dan semakin tidak terkawal sehingga menyebabkan ramai diantara kita yang rasa Fobia untuk berada di tempat awam . 

Untuk pengetahuan pembaca-pembaca sekalian , Asid ini boleh 'merosakkan' kulit dan muka jika terkena di bahagian anggota badan kita . Sebab itu lah risiko jenayah ini terlalu tinggi . perkara sebegini tidak patut berlaku dalam masyarakat kita . sebagai orang awam yang tidak bersalah , seharusnya kita sebagai orang yang tergolong dalam "ORANG AWAM" tu hendaklah mengambil langkah berjaga-jaga demi menghindari masalah ini . 

Jom pika tunjukkan cara ! 

Elakkan dari berjalan Berseorangan !

- Bagi kaum Adam , perkara ni takde masalah bagi dorg kot ? sebab lelaki . tau lah ada yang berlagak MACHO an ! =D tapi lebih leklok , jalan lah secara beramai-ramai dengan kawan-kawan ke , teman istimewa ke , hehehehe .

- Bagi kaum Hawa lak ! ni memang takleh ditinggalkan sorang-sorang ni . bagi Kaum Hawa yang sifatnya memang Ayu tu , tolong hindarkan dari berjalan alonealone ok ! ingat ~ MALANG TAK BERBAU . bila-bila masa je sesuatu yang buruk berlaku kepada kita . ^^

Jalan jauh dari Jalan Raya !

- ermmm , bagi kedua-dua kaum ! ini penting gak laa . tapi kalau nak muka buruk , korg buat I tak kesah ~ huhuhu . korang selalu dengar an kalau orang-orang awam akan disimbah Asid semasa berada di Jalan raya . memang ah , takkan kat Tandas kot (= so , kamu kena pastikan diri kamu semua berjalan jauh dari jalan raya utama . gunakan jalan yang kamu rasa selamat contohnya jalan alternatif tu ahh . tapi korang kena pastikan gak jalan yang korang pilih tu tidak sunyi untuk mengelakkan jenayah yang lain pulak terjadi . macam PENCURIAN , MEROGOL . eeee ~ naudzubillah .. korang juga kena lah berjalan ke arah yang bertentangan bagi memudahkan kamu dapat mengesan orang yang mencurigakan dan berniat jahat terhadap kamu .

 Bawa senjata Rahsia !

- mesti Pelik an korang tengok tajuk ini ? tapi ini juga 40% kamu perlukan demi melindungi diri yang kamu perlukan demi melindungi diri sendiri daripada penjenayah yang gila dan stupid dengan aktiviti menyimbah asid ni . antara senjata Rahsi yang pika maksudkan ialah :

- Payung
- Botol
- Penyembur serbuk lada

Senjata tersebut sangat berguna semasa orang yang tidak dikenali cuba untuk mendekati kamu secara tiba-tiba . 1 lagi ! Pastikan senjata tersebut kamu bawa kemana sahaja . tandas ke bawah tanah ke . tau lah , penjenayah an law kita sudah lonely , dia sanggup buat pe je utk mencapai misinya tu ~

 Laporkan pada pihak Polis !

- sekiranya ada diantara kamu nanti ternampak kejadian penyimbahan asid terjadi ataupun diri korang sendiri hampir menjadi mangsa kepada jenayah tersebut , segeralah melaporkannya kepada pihak berkuasa untuk melakukan siasatan . so , orang yang berniat jahat tu kena tangkap dengan awal ! =)

Dari Siasatan Polis , penjenayah tersebut mempunyai kulit yang berwarna Gelap . Pika ada satu gambar orang kulit gelap . tapi tak pasti itu dia .. 

( ! Orang Yang Disyaki ! )

Credit : Tekasus
Acid Splasher Strikes With New Victims

1. March 2 2011- Eight Year 4 and Year 6 pupils and a teacher of SK Bukit Bandaraya in Jalan Bangkung, Bangsar were splashed with a liquid by a motorcyclist clad in black.

2. March 24 2011- Two marketing executives were splashed with acid as they were walking along Jalan Tun Sambanthan at 5.30pm.

3. March 25 2011- A 25-year-old history teacher, on the way to school, was attacked near the back gate of a school in Jalan Sultan Abdul Samad at 7am.

4. March 26 2011- A Frenchman and his female companion became the 13th and 14th victims of a corrosive liquid-splashing attack by a motorcycle duo in Jalan Conlay about 3pm.

5. April 2 2011- In Jalan Mantin, Negri Sembilan, a 27-year-old woman and her 18-year-old niece were attacked by two men on a motorcycle 9pm.

6. May 6 2011- Two women were splashed with acid when a motorcyclist attacked them from behind in Jalan Pudu Lama at 9pm.

7. May 6 2011- Thirty minutes later, a lawyer in her 30s, was attacked near a parking lot in front of The Mall shopping centre in Jalan Putra.

8. May 7 2011- A woman and her one-year-old baby were standing in her house compound in Persiaran Titiwangsa when the splasher rode by and threw the liquid at them at 3pm.

Thursday, 27 October 2011

-23.10.11- ? HANGOUT AGAIN ! ♥





* ! LoVe Ya ! *

* tempat yang sama untuk bantal LOVELOVE tu . - LIFE IS GOOD - *

25th October 2011 ? apa yang terjadi pada tarikh itu ? HANGOUT again ! wekkkk ;D macam biasa , ngan NORAISHAH juga . but kali ni kitorg janji ngan ex student of SMAI TOHPUAN HAJJAH RAHMAH untuk jumpa pada tarikh itu . tapi bkn seperti yang kitorg bayangkan =,=

okay , pika jalan dari rumah jam 9:00+ pagi . then , on the way gi kedai mama Noraishah . pastuh , stay-stay sana jap . actually , malu sebenarnya . sbb stay ngan Kak Intan ( kakak kepada Noraishah ) . huhu ~ dari situ kitorg borak2 ah sambil breakfast . kak Intan sporting gilerrrrr ! lucu orangnya . cam mama Noraiy . haha . funny funny ~

okay , bila dah abes dating ngan dorg jap , Pikaa & Noraiy pun jalan gi tempat yang hendak dituju . kitorg gi lah depan pintu utama shopping mall named KK PLAZA . lepas 5 mins tunggu , still tiada bas . soe , kitorg ambil kputusan untuk berjalan kaki sahaje =D hahaha !

kitorg sampai ke tempat yang dituju jam 10 . bila dah sampai tuh , Pika pn contact lah budak tu . haha BUDAK ! okay continue . pastu , dorg cakap " kami masih dekat rumah ni =.= " tahu tak perasaan pika time tu camne camne ? camne ?! MARAH time tu ! =.= pastu kitorg pun ambil keputusan gi tempat beli tiket wayang . tengok dlu wayang apa yang ada hari tu .

first , plan nak tgk . . . Eh lupa namanya apa tu . tapi cerita hantu ah , pastu . . . kami kol dorg jap then ckp lg kat mana sdh . dorg ckp " kami ada hal mau buat jap . nnt jam 11 sampai lah sudah tu . " WOI ! aduiii . geram time tu geram x.x memang kalau jalan ngan lelaki susah skit . ish ~ then BUDAK yang bawa jalan tu cakap nak tengok PARANORMAL ACTIVITY 3 . cite hantu ke tu ? cam ye je ~ pastu pika tgk poster dia pon dah tau cerita hantu =____=" memang nampak takut lah gak . tapi , nak tengok juga ! HAHA . noraiy yang mati-mati membantah taknak , pika tetap nak !

sudah tu , kami pon tengok jam . still baru nak masuk jam 10:20am ?! adoii . soe , kami pon gi lah kedai Big Apple . kitorg order 3 donut berperisa YAM . pika 2 noraishah 1 =D HAHA ! borak-borak-borak-borak , dorg pon kol On The Way sudah . time tu still muka geram tu . then , Noraiy pun call lah and ckp kami kat Big Apple . dorg cari-cari nak dekat 10 mins =____= sesat ke ape ? bila dah jumpa tu , Noraishah ngan dorang pun borak-borak lah . pastu BUDAK tu cakap , harini dia takleh jalan ngan kitorg . cuz kakaknya nak jumpa . ( ape kebendo ko merepek ni ?! kitorg dah tunggu hampir 1 jam tawwwww ! ) HAISHHH !
tambah naik lagi kegeramanku !

pastuh , jalan pun tak pandang belakang . main terus jak . malas mau tengok . menyakitkan hati
then , BUDAK tu pun bagi lah duit . pastu borak kejap ngan BUDAK tu . then bagi seperti yang kami janjikan . hehe (: then , kitorg pun jalanlah on the way nak beli tiket wayang ni x__x

* on the way nak guna lift gi kaunter tiket panggung *

* dalam lift *

jam 1:40 pm , start wayang tu . before gi masuk panggung tu , kitorg gi tandas jap . tapi noraiy dah rasa takut dah time kat tandas uh . time tu gak dia bawa gambar jap . tp time tu lah gak , dia takut =___= ape ke hal kau ini noraishah ?! HAHA . nah tengok picture muka takut noraishah? =D


lepas bergambar tu , kitorg pun masuk lah gi panggung ~___~ tahan iman ni dari ketakutan ! mula-mula tu memang lah tak takot . tapi lepas 10-20mins kat sana, ya ALLAH ! keimananku makin menurun ! dah lah start-start suami isteri nak bersetubuh ?! LOL . noraiy balik-balik cakap " pika apa kita tgk ni pika , apa kita tengok niiii ~ " HAHA . pastu , lepas dari situ tiba-tiba bilik dorg cam kene Gempa Bumi tu . pastu habuk-habuk dari bumbung pun jatuh jatuh lahh . tibe-tibe cam ada bayangan seseorang . tah ape . cerita Paranormal Activity 3 ni cam Seru . men rakam sendiri . kali ni , si suami yang camera man dalam cerita P.A.3 ( malas nak taip ) .

okay stop kat situ ceritanya ! watch it by yourself . tak pasal-pasal kang aku kne saman membocorkan ceritera wayang . HAHAHA . =D dalam panggung tu , Noraishah balik-balik tutup muka kat belakang ku =__= tak senang hidupku menontonnya . HAHAHA . tapi its Okey . =D aku suka tengok kau dalam ketakutan Noraiy =P

bila dah habis tuh , kitorg pun cari makan . lapar baii ~ soe , gi seberang sana yang ada McDonald . HEHEHE . ( M ) pastu , ternampak budak Tohpuan kat sana . fuhhh takazut ~ then kami pun order lah makanan and dok kat atas (; nak gambar atas sana tapi ish ! ada orang . noraiy gambar pun time pika tengok call orang )': 

* dalam city bus mau p WISMA MERDEKA *

kitorg pun makan-makan lah sambil-sambil tgk pemandangan kat bawah . bila dah habis uh , Pika & Noraiy gi WISMA MERDEKA . kt sna kitorg jalan2 jap gi FAMILIA . pastu , Pika c
ari aa Frame untuk something  ♥ pastu , kitorg pun gi lah kedai mama Noraiy . time on the way gi sana , Pika call ayah suh amek . hoho budak manja ! =D pastu pika stay kat kdai mama Noraiy smbil tnggu ayah .

*ayah sampai* 

pika balik lah rumah . trus masuk je bilik urus Frame tuh . gambar Saf and Pika (= 

pastu , pika pon gayut kat internet ! haha . camne nak end eh cite ni x___x" ok END OF HERE ! LoL .


ya ya ya I know its boring ~___~ plus , lambat pika post pasal 23.10.11 punya story )= SORRY  ♥

p/s ; sorry kalau semak samun sikit ~ HEHEHEHE . LoVe Ya !  ♥








Monday, 24 October 2011

apakah ini =.="


haiii sayang-sayang ku sekalian ! ='D
AHAH . cam dh lama lak tak update blog .
grrr ~ no mood to write some story morry strawberry berry :b

OKAY ! now pika got some story to all the world !
main curik jak gambar dari MUKABUKU .
HAHAHA ='D


before that , nak tanya japp ..
ni apa nii ? pika sendiri taktau =,="
I got this picture from facebook .
 ni gaya ni , ada kat 1 muzium kat AMERICA kot ?
tah le . ku pn x membaca lak x,x

aaaaa ! ni ceritanya ..

taktahu lah apa dah jadi kat dunia zaman sekarang .
zaman kita ni sekarang , memang zaman akhir dah .
dah banyak dah tanda-tanda kiamat yang berlaku dipersekitaran kita .
tengok jak lah betul2 , jarang nampak pompuan rambut PANJANG kan3 ?
ada tak ? klu ada pn , paling pn sampai bahu =.=
itu lah salah satu tanda-tanda kiamat .
PEREMPUAN seperti LELAKI .
LELAKI seperti PEREMPUAN .
jangan heran lah kalau nampak PONDAN dan TOMBOY 
( seorang wanita yang bergaya seperti seorang lelaki ) .

yang kedua , 


pernah dengar tak kes-kes camni ? penah an penah an ? OK pernah !
ni aah tanda yang ke-2 dunia nak kiamat .
MANUSIA semakin lama semakin KEJAM .
grrr ~ apekah .. =.=" (bek bagi aku baby tu)
tengok bah tu kaki dia , cute ='( 
HOHOHO ~


! HAH !
ni apa kes yer sebenarnya ?!
ni sape ni ?!
mau kena penyepak kah itu kaki ?!
ni mesti orang YAHUDI ni .
ape lu lu ah mau pijak-pijak kitab kitorg ?!
aku pijak kang kitab INJIL tu baru korang tau !
tapi tapi tapi kitab tu kitab nabi kami juga !
GRRRRRRR !

OH lupa ! ni contoh ke-3 dunia nak kiamat ! !
LOL . takottt ~

OKAY balik kepada picture yang atas sekali .
aku taktau lah apa dah jadi ngan manusia-manusia zaman sekarang .
korang tak reti ea hormat agama org lain ?
kita kan 1 MALAYSIA ?
bukankah begitu ya habibi ya mulana ?! LOL .

kalau bentuk solat agama ISLAM tuh kat atas sekali , xpe la gak .
tak jugak aku panas sampai bawa gi BLOG ! huhuhu ..
ni kat bawah sekali . apekah ?! then atasnya agama KRISTIAN pe tah ?!
WOW . 'mengagumkan' sungguh korang susun =.="

grr grr ! cara solat orang ISLAM ada berdiri tegak tau tak ?!
ngeeee x_x"

ok now ! 
meh kita PEACE PEACE .
tiada penghinaan antara satu sama lain !
korg dah besa la . buang parit la smpai skrg masih camtu =.=
please la ~ budak 1 tahun pun tahu bila perlu cari masalah ..

soe , pika mau end here .
okey ? ingat ! tiada penghinaan =,="

p/s ; untuk kaum-kaum adam yang bukan agama ISLAM ,
tolong jangan ambil hati dengan apa yang pika cakap kat sini ya .
harap apa yang pika cakap ni , korang jangan marah jangan gaduh-gaduh (:
PEACE BABE ! 








Tuesday, 18 October 2011

Jangan "over" dalam menasihati orang




nah ! tengok =.=" pika update lg ?!
OMG ! ta tahu lah hang nii pika .
apa dah jadi nii ?! haha .

OKAY , so title harini , pika nak cite sikit psl orang yang over ceramah seseorang =)

pendapat pika tentang 'PENCERAMAH' nii ,
kalau nak ceramah sgt .. korg kne laa cerminkan diri dlu .
bukannya ape aa , tp an . bila dh ceramah tu ,
msti ada org x puas hati an ?

sebab ape ?
sebabnya ! diri korang pun x perfect (=
sometimes , penceramah yang overdose ni pon ,
mesti dipandang rendah aaa .
coz , bru je tadi ada sorang budak ni kalah sorang USTAZAH .
perghhh , saket ati gakk .
bknnyer dia ceramah kat pikaa ah ,
but to my friend .

and then , kalau nak ceramah orang ,
biar dengan kesabaran yang tinggi ^^
korg sndiri tau , manusia ni ada yang KERAS KEPALA .
siap maki-maki klu dah kne ceramah .
but sometimes takde gak camtu .

tapi ! kadang-kadang , 'PENCERAMAH' yang kalah cam USTAZAH ni ,
siap maki hamun lak . sape ta saket ati an ?
bila dah kne sebijik , dia buat muke nak kne penyepak ?!
saket ati dowh ~ naseb je la ada iman . klu tak , fuhh =D
HAHAHA ! joke (=

as you know guys ,
ceramah orang ni memang tak susah .
tapi nak mengubah dia tu ,
korang try lahh .
mmg susah baii ~ 
tambahan lagi , dia sorang yang KEPALA BATU .
mmg xleh blah tekanan kite =_=

so , tips pika untuk 'ceramah' orang tuu , camni ..

( a ) make friend ngan dier . coz kekadang kawan akan ikot kata kawan .
( b ) Try bawa slowtalk ngan dier . takyah bawa emosi .
( c ) jangan nak hantam je ceramah anda tu . bawa apa yang patut .
( d ) jaga setiap perkataan yang anda lafazkan untuk mengelakkan hatinya terasa .
( e ) jangan maki hamun orang tu . kang dia tambah naik kepala .
( f ) jangan terus menerus ceramah anda . beri dia masa untuk berfikir .
( g ) jangan bawa nama orang. contoh : " hang tengok dak tu , pkai tudung . cantik ~ "
( h ) puji dia tapi ikhlas . contoh " lagi cantik kalau kau pakai tudung beb ~ "

so , inilah tips-tips pika ^_^
pika harap korang jaga tingkahlaku dalam menceramahkan orang .
bknnye ape , xnak jadi cam kes tadi . sampai sekarang kwn pika uh ,
x abes ngan celotehnya tu =D

paling penting , sebelum ceramah orang .
tolonglah , ubah diri anda sendiri (=
pika pn , sampai sekarang tak pernah gak ceramah orang nii .
coz , myself sendiri tak perfect ^_^

p/s : harap takde aaa perkataan yang buat hati korang terasa . bukannye ape , saje nak bagi bayangan skit . k tata !




Mama . . . Ku ingin Belaian darimu ♥


! Selamat Datang ke Little Pikaa Story's Blog ! 

okayy , harini pika update blog kali ke-3 lak =.="
uhh , sungguh rajin anda ShafiQah ! ~

now , title of the story kali ni pasal Baby lak .

korg dah lihat dengan mata kepala sendiri an ?
banyak ibu yang 'terlalu baik' sanggup buang anak dorg sendiri .
siap kat tong sampah lah , sungai lah , apa lah !
lagi menyakitkan , hanya dibungkus ngan SURAT KHABAR ?!

taktahu aa apa dah jadi dalam masyarakat zaman sekarang
nak ckp gila pn , tak jugak . still hidup aman dalam pelbagai bangsa .
nak cakap kurang waras tak jugak , semua masih ada otak .
mungkin sebab dunia dah nak kiamat ?
wallahuallam ~ kita hanya mampu berserah pada yang maha Esa .

kes-kes camni selalunya berkaitan ngan NAFSU manusia .
taktau lah apa dah jadi pada manusia zaman sekarang ,
dah tak sabar ke nak buat ?
kalau dah tak sabar , bagitau mak abah hang supaya kawenkan cepat2 .
takyah nak buat benih pastu buang sesuka hati je .

INGAT !
dia tagih semua yang korang lakukan terhadap dia kat duniawi dulu .
and and ! bukan dia je , tak takut ke Tuhan marah ?

cuba lah korang bayangkan . . .
korang dah mati-matian melahirkan dia ,
and . . . dah hampir ke penghujung nyawa ,
tiba-tiba , korang nak buang dia ?
ya ALLAH , tahu tak perasaan dia bila rasa air sungai yang sejuk ?
suasana dalam tong sampah yang dipenuhi dengan cacing-cacing ?
diluar sana yang sungguh sejuk ?
paling penting , tak dapat belaian dari IBU mereka sendiri ?

kekadang , rse saket ati gakk tgk bayi kna buang gitu jek x___x
nak je ku tempang terajang pukul tendang buno orang yang buat camtu .
tapi apa blh buat , setiap manusia akan buat kesalahan gak .
tapi fahamilah , anak tu tak bersalah aww . tsktsktsk ..

so , pada IBU UMI MAMA MUMMY EMAK yang diluar sana ,
yang lebih 'fokus' kepada NAFSU mereka ,
bertaubatlah yerr (:
jauhkan lah dulu semua tu ~
jodoh ditangan tuhan , takkan kemana gak tu . 
insyaALLAH , benda camni takkan terjadi lagi .

something I want to share with you , readers 




Saya Nur Shafiqah Nazrie , sangat sangat berharap agar kejadian ini tidak akan berlaku lagi !
HAHA . cehhhhwahhhhh ! ngarang je kau pika . =.="

! OK THE END !


Shaa Pikaa 

lukisan ? OMG ! ♥


Welcome to my blog , babes 


Info about Jefri:

Name: Muhammad Jefri bin Mohd Amar Tarmarajan
Date of Birth: 13thMarch1996
From: Selangor
Race: Malay
Name of School: SMK St John
Ambition: Professional or Coach of Taekwondo & work at Cruise Ship
Hobbies: play games, listening songs, play a backetball & taekwondo
Motto: WANTED Honda Motor.

p/s : He was studying martial arts called Taekwondo. he had someblood ties are of india. He can afford on the subject of English.

Here, I want to show you the pictures that have been painted by my friend named Jefri.


This is a picture of a porcupine-haired man and macho. HAHA !


This is the image that has a multiplicity of fire. hehehe ~


It was somewhat difficult to draw because it relates to two menwho want to fight. I just love the great wings and complete with a sword that is strong enough if we look carefully.


hah! These picture pika challenge him to draw. haha. beautiful right? I hope he can draw the best (= Shel! you can yeah! :D

3 hours later : 


nah ! see it by yourself ! I love it ! TOTALLY LOVE YA ! =D






Shaa Pikaa